Oprez prilikom proljećnog čišćenja bašta

0

ZVORNIK – Komandir Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik Saša Ilić pozvao je danas građane na maksimalan oprez prilikom proljećnog čišćenja bašta, jer su zvornički vatrogasci u matru prošle godine imali najveći broj intervencija zbog požara.

„Svake godine u proljeće susrećemo se sa požarima koji nastaju nepažnjom građana koji vrše proljećno čišćenje bašta. Zato pozivamo građane na krajnji oprez i pažnju dok rade ove poslove kako bi bile izbjegnute materijalne štete i ljudske žrtve“, rekao je Ilić novinarima.

On je naveo da je Profesionalna vatrogasna jedinica Zvornik kupila navalno vozilo tako da je za ovu godinu potpuno opremljena za rad.

„Riječ je o navalnom vozilu u veoma dobrom stanju, koje smo kupili sredstvima Vatrogasnog saveza Republike Srpske koji je izdvojio 57.000 KM. Vozilo ima kapacitet 4.000 litara vode i 1.000 litara pjenila, i mogu reći da smo, što se tiče opreme, za ovu godinu potpuno spremni, imamo dovoljan broj crijeva, mlaznica, naprtnjača, kao i 12 vozila raznih namjena“, istakao je Ilić.

On je podsjetio i da mu je Republička uprava Civilne zaštite dodijelila zahvalnicu za uspješnu saradnju i doprinos u izgradnji efikasnog sistema zaštite i spašavanja.

„Zahvaljujem se Regionalnom centru Civilne zaštite u Bijeljini koji me je predložio za ovo priznanje. To mi je satisfakcija za rad u budućnosti“, istakao je Ilić, napomenuvši da mu je priznanje uručeno 1. marta na Međunarodni dan Civilne zaštite.

Zamjenik komandira zvorničkih vatrogasaca Slaviša Milić najavio je nastavak saradnje sa Ambasadom Francuske i francuskim vatrogascima od kojih su prošle godine dobili komplet za spašavanje nastradalih u udesima.

„Ovih dana stigao nam je još jedan set, tako da sada imamo tri seta što nam je dovoljno da 10 narednih godina ne moramo da razmišljamo o ovoj opremi“, rekao je Milić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare