Okrugli sto o Virtuelnom univerzitetu srpske dijaspore

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu danas će biti održan okrugli sto o temi „Razvoj infrastrukture Virtuelnog univerziteta srpske dijaspore za potrebe Srba u regionu“.

Cilj skupa je da ponudi prijedloge i podršku projektu Virtuelnog univerziteta srpske dijaspore, pozicionira taj projekat na odgovarajuće mjesto u srpskom društvu i pomogne u razvoju infrastrukture tog univerziteta.

Ovom okruglom stolu, koji organizuje Univerzitet u Istočnom Sarajevu i GEPC, beogradska organizacija koja pruža podršku okupljanju srpske intelektualne dijaspore, trebalo bi da prisustvuju predstavnici institucija Republike Srpske, ličnosti iz akademskog, naučnog, kulturnog, vjerskog, sportskog i javnog života Srpske, te članovi srpske intelektualne dijaspore.

Prvi skup o ovoj temi održan je u maju u Rektoratu Univerziteta u Beogradu, a treći će biti organizovan u septembru na Univerzitetu u Banjaluci, koji će biti uključen u realizaciju ovog projekta.

Projekat stvaranja Virtuelnog univerziteta srpske dijaspore podržala je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare