Oko 70 djece naučilo prve skijaške korake

0

Oko 70 mališana sa područja opštine Pale svoje prve skijaške korake naučilo je tokom vikenda na ski-centru „Ravna planina“.

Predsjednik Pravoslavnog humanitarnog udruženja „Sveti Sava“ sa Pala Dragan Petrović rekao je novinarima da su djeca prvi put stala na skije i okusila čari ovog sporta, zahvaljujući ski-centru i njegovom vlasniku Veljku Golijaninu, koji im je izašao u susret.

„Djeca su dobila besplatnu opremu – skije, pancerice, štapove i dva dana učila svoje prve skijaške korake“, naveo je Petrović i dodao da su mališani dobijali instrukcije od osam ski-instruktora.

Djeca su prvo učila korake u ski-vrtiću, nakon čega su malo napredniju grupu odveli na vrh skijališta i polako se spuštali.

Petrović kaže da je inicijator ove akcije bio jedan član njihovog udruženja, te da će se truditi da ona postane tradicija i da obuhvati još djece.

Vlasnik Ski-centra „Ravna planina“ Veljko Golijanin kaže da su se dobrovoljno priključili akciji, izašli djeci u susret, te da će nastojati da to ubuduće bude na početku zimske sezone, a ne na kraju.

On je rekao da su ova djeca prvi put stala na skije, da je to velika stvar, jer će, kada zavole skijanje, krenuti drugim putem, odnosno neće provoditi vrijeme na ulici, kafani ili uz internet.

Golijanin poručuje da je ovaj centar posjetio veliki broj turista iz regiona, da su imali 107 dana skijanja, te najuspješniju sezonu do sada.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare