Ogorčenje zbog nemogućnosti odlaska na mjesto stradanja

0

ISTOČNO SARAJEVO – Porodice poginulih pripadnika JNA ogorčene su što danas u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu nisu mogle da odaju poštu najmilijim.
Bogdana Tomović, majka poginulog pripadnika JNA Zdravka Tomovića, kaže da joj je ponovo nanesen veliki bol jer je danas prošla 200 metara od ulice gdje joj je dijete ubijeno, a da tu nije smjela da položi cvijeće.

Ona je zapitala u kojoj državi živi i gdje je ta sloboda.

„Zamolila bih sve institucije da ovo više ne dozvole i da nam omoguće da slobodno odemo u Dobrovoljačku i položimo cvijeće na mjestu pogibije naših najmilijih“, rekla je Tomovićeva.

Gordana Gvozdenović, kojoj je u Dobrovoljačkoj ulici poginuo brat Obrad, kaže da su porodice žrtava ponovo slagali jer su im prošle godine u Sarajevu obećali da će ih pustiti da mirno polože cvijeće i prisluže svijeće.

„U zadnjem momentu nam je rečeno da ne idemo jer možemo rizikovati život. Mi se ne bojimo nikoga u Sarajevu, ali odsutali smo jer nije u redu da na današnji dan pravimo problemene“, istakla je Gvozdenovićeva.

Ona je u pitala gdje je Tužilaštvo BiH danas i gdje su tužbe porodica žrtava.

Služenjem parastosa u Hramu Svetog velikomučenika Georgija i polaganjem vijenaca na Spomen-krst na Vojničkom groblju u Miljevićima, danas je obilježeno 25 godina od zločina nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Pripadnici „Zelenih beretki“, „Patriotske lige“, MUP-a i Teritorijalne odbrane BiH napali su kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici 2. maja 1992. godine.

U ovom napadu život su izgubila 42 pripadnika JNA, od kojih su 32 bili Srbi, šestorica Hrvati, dvojica Bošnjaci i dvojica Albanci.

Tom prilikom zarobljeno je 207 pripadnika JNA, 71 je ranjen, a dan kasnije devetorica zarobljenih su ubijeni.

Zločin u Dorovoljačkoj još nema sudski epilog.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare