Oduzeti trupci bijelog bora i smrče

0

SOKOLAC – Na Ravnoj Romaniji kod Sokoca zaplijenjena su oko četiri metra kubna trupaca bijelog bora i smrče, za koje muškarac čiji su inicijali Z.L. nije imao odgovarajuću dokumentaciju.
Teretno vozilo koje je prevozilo trupce juče su na Ravnoj Romaniji kontrolisali policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i inspektori Javnog preduzeća „Šume Srpske“.

Utvrđeno je da trupci nisu bili obilježeni šumskim žigom i da muškarac čiji su inicijali Z.L, koji je upravljao vozilom, nije posjedovao odgovarajuću dokumentaciju, saopštio je Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Trupci su, prema ovlaštenju dežurnog tužioca, privremeno oduzeti i predati radnicima Šumskog gazdinstva „Romanija“ sa Sokoca.

Iz CJB Istočno Sarajevo navode da je u toku kompletiranje i dokumentovanje ovog predmeta.

U okviru akcije „Šuma“, koja je u protekla dva dana realizovana na području koje operativno pokriva Stanica javne bezbjednosti Pale, policija je kontrolom osam teretnih vozila otkrila određenu količinu ogrevnog drveta za koju vozači nisu imali odgovarajuću dokumentaciju.

Ovi drvni sortimenti su privremeno oduzeti i predati Šumskom gazdinstvu „Jahorina“, a protiv odgovornih lica biće preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Policija sa Pala je tokom pojačane kontrole vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola juče uhapsila tri lica zbog sumnje da su upravljala vozilom pod uticajem alkohola.

Najveći procenat alkohola pronađen je kod vozača čiji su inicijala R.M, i to 3,03 promila alkohola u krvi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare