Održano veče ljubavne poezije Gordane Milošević

0
Održano veče ljubavne poezije Gordane Milošević

ISTOČNO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo večeras je, povodom Svjetskog dana poezije i pravoslavnog praznika Mladenci, održano književno veče ljubavne poezije autora Gordane Milošević iz Vlasenice.

„Večeras sam predstavila poeziju koju sam pisala u svojih pet knjiga, a tematika je ljubav. S obzirom na povod isključivo smo govorili ljubavnu poeziju, mada to nije jedina vrsta poezije koju pišem“, navela je Miloševićeva.

Ova mlada pjesnikinja ljubav prema poeziji pretočila je u pet knjiga – „Zagrljeni prsti“, „Raskopčaj ljubav“, „Drhtaj zore“, „Ukradena iz sna“ i „Ptice iz pogleda“, koje je objavila izdavačka kuća „Žiravac“ iz Požege.

Ona je izrazila zadovoljstvo što se prvi put predstavila publici u Istočnom Sarajevu, dodajući da ima dobru saradnju sa piscima sa područja Sarajevsko-romanijske regije.

Gost pjesnik večeri poezije bila je Snežana Kuntoš Trobok koja je navela da je osim ljubavne poezije, govorila i stihove posvećene njenim roditeljima, za koje je, kako je rekla, mnogo vezana.

Zoran Nedeljković predstavnik izdavačke kuće „Žiravac“ rekao je da je uspostavio dobru saradnju sa Kulturnim centrom Istočno Novo Sarajevo.

„U proteklih dva-tri mjeseca pisci koje objavljujemo u našoj izdavačkoj kući gosti su Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo. Večeras je promovisana fantastična ljubavna poezija Gordane Milošević, a nadamo se da ćemo ovu praksu nastaviti i u ubuduće“, rekao je Nedeljković.

On je dodao da je izdavačka kuća „Žiravac“ ove godine objavila 24 knjige, autora iz Republike Srpske.

Domaćin večeri ljubavne poezije, predsjednik Sarajevsko-romanijske podružnice Udruženja književnika Republike Srpske Goran Vračar naveo je da je Miloševićeva od prije dvije godine član ovog udruženja.

„Nikad do danas se nije predstavila u Istočnom Sarajevu, a riječ je o ženi koja piše vrlo emotivnu i osjećajnu ljubavnu poeziju. Da je riječ o kvalitetnoj poeziji pokazuje i njen prijem u Udruženje književnika Republike Srpske. Pošto živi u Vlasenici, po lokaciji pripada podružnici Udruženja književnika Istočno Sarajevo“, rekao je Vračar.

U pratećem programu nastupili su učenici Muzičke škole u Istočnom Sarajevu, odsjek gitara – Andrej Tadić, Srđan Vučić i Nikola Đurić, a svaki posjetilac je na poklon dobio knjigu izdavačke kuće „Žiravac“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments