Održano veče folklora

0

ZVORNIK – Članovi dječijeg ansambla i škole folklora Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ „Sveti Sava“ iz Zvornika, u okviru „Svetosavske nedjelje“, nastupili su pred zvorničkom publikom odigravši splet igara iz Republike Srpske i Srbije pod nazivom „Veče folklora“.

U sinoćnjem nastupu učestvovalo je stotinjak članova ovog KUD-a, od najmlađeg dječijeg ansambla, do učesnika škole folklora.

Predsjednik KUD-a „Sveti Sava“ Dragan Golić rekao je novinarima da članovi dječijeg ansambla i škole folklora tradicionalno nastupaju u okviru „Svetosavske nedjelje“.

Veče folklora održano je u okviru tradicionalne kulturno-duhovne i sportske manifestacije „Svetosavska nedjelja“ posvećene prvom srpskom arhiepiskopu, svetitelju i prosvjetitelju Svetom Savi.

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve je ovom KUD-u 2006. godine dodijelio Orden Svetog Save Trećeg reda za njegovanje i očuvanje tradicije srpskog naroda.

„Svetosavska nedjelja“ počela je 23. januara, kada je održano književno i muzičko veče, a završava se večeras tradicionalnim Svetosavskim balom.

Pokrovitelj ove manifestacije je opštine Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare