Održano takmičenje u alpskom skijanju „Fis kup“

0

JAHORINA – Reprezentativac BiH Emir Lokmić apsolutni je pobjednik međunarodnog takmičenja u alpskom skijanju „Fis kup Jahorina 2021“, na kojem je učestvovalo oko 70 takmičara iz 20 zemalja.

Fis trke su održane juče i danas u muškoj i ženskoj konkurenciji u kategoriji slalom na stazi Skočine na Jahorini.

Za takmičare je to ujedno bio test za Evropa kup.

U ženskoj konkurenciji u slalomu danas je pobijedila Kanađanka Keron Ani Frederik /Caron Anne-Frederique/, dok je juče prvu poziciju zauzela njena sunarodnica Ešli Bure /Ashley Bourett/.

Predsjednik Smučarskog kluba „Jahorina“ Vlado Milojević rekao je da je takmičenje uprkos lošim vremenskim uslovima oba dana bilo na visokom nivou.

„U saradnji sa Olimpijskim centrom `Jahorina` uložili smo maksimalne napore da sve protekne u najboljem redu. Imali smo podršku Republičke uprave civilne zaštite i Helikopterskog servisa Republike Srpske i sve učinili kako ne bi došlo do povreda, što smo i uspjeli“, istakao je Milojević.

On je naveo da je tehnički delegat iz Slovenije Matjaž Vrecel zadovoljan stazom i organizacijom takmičenja, te se nada da će dobiti pozitivnu ocjenu za organizaciju Evropa kupa, koji treba da bude održan naredne godine na Jahorini.

Milojević je zahvalio Vladi Republike Srpske, resornom ministarstvu, Olimpijskom centru, gradu Istočno Sarajevo, opštinama Pale i Trnovo, kao i ostalim sponzorima koji su dali podršku u organizaciji trke.

Takmičenje je organizovao Smučarski klub „Jahorina“, u saradnji sa Olimpijskim centrom „Jahorina“.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare