Održano takmičenje najmlađih atletičara

0
Održano takmičenje najmlađih atletičara

SOKOLAC – Na sokolačkom stadionu danas se takmičilo oko 80 djece u okviru „IAAF dječije atletike“, škole atletike za najmlađe koja se već treću godinu održava u organizaciji Atletskog kluba /AK/ „Glasinac“.

Ove godine na stadionu Bara učestvovali su najmlađi atletičari iz AK „Istočno Novo Sarajevo“, „Novo Sarajevo“ iz Sarajeva i „Glasinac“ sa Sokoca.

Samostalni i stručni saradnik za sport i fizičku kulturu u opštini Sokolac Vera Mijatović rekla je Srni da je „IAAF dječija atletika“ projekat Svjetske atletske organizacije /IAAF/ čiji je cilj da uključi što više djece širom svijeta prvenstveno u sport, a potom u atletiku.

On je navela da je koncept takmičenja najmlađih zamišljen tako da se kroz zabavu bave atletikom, te da kroz nove discipline otkriju neke od osnovnih aktivnosti, sprint, izdržljivost, skakanje, bacanje i dizanje na svim mogućim mjestima.

„Ove atletske igre će pružiti djeci mogućnost da iskoriste prednosti bavljenja atletikom, radi unapređenja njihovog zdravlja, obrazovanja i samoispunjenja“, istakla je Mijatovićeva.

Gorana Cvijetić, koordinator projekata, u ime domaćina sokolačkog AK „Glasinac“, rekla je Srni da su djeca nba takmičenju podijeljena u pet grupa različitog uzrasta prema bojama, a danas su najbolje rezultate imala djeca u ekipi „zelenih“.

Ona je dodala da je pomoć pružila međunarodna organizacije „Vorld vižn“.

Trener AK „Istočno Novo Sarajevo“ Dejana Samardžija rekla je da je škola atletike prilika da prvi treneri djeci pokažu osnovne sportske korake i discipline i da ih u svijet sporta uvedu kroz igru.

Član AK „Novo Sarajevo“ iz federalnog Sarajeva Vedad Đugum rekao je da je ovaj vid takmičenja veoma koristan i veoma je bitno da djeca osjete takmičarski duh, da se druže i upoznaju vršnjake iz drugih sredina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments