Održano republičko prvenstvo u atletici

0

SOKOLAC – Na Sokocu je danas održano pojedinačno prvenstvo Republike Srpske u atletici za starije juniore i mlađe pionire na kojem se takmičilo osamdesetak mladih iz osam klubova.

Učesnici su se takmičili u bacanju kladiva, brzom hodanju, trci sa preponama, skoku u dalj, skoku u vis, troskoku, trčanju, brzom hodanju, bacanju kugle, diska i koplja.

Kada je riječ o juniorkama, prvo mjesto u bacanju kladiva osvojila je Stefani Vukajlović iz banjalučkog “Borca”, u trci na 5.000 metara Sanja Stanišić iz Zvornika, brzom hodanju na 3.000 metara Bojana Stanišić iz kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva.

U trci na 2.000 metara stipl najbolja je bila Nikolina Bojanić iz Atletskog kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva, a Dragana Pozderović iz Teslića u skoku u dalj i u troskoku.

Ana Ilijašević iz kluba “Banjaluka” bila je prva u trci na 200 metara, a njena klupska koleginica Nataša Bogavac u bacanju diska, dok je u bacanju koplja prvoplasirana Jelena Vidović iz banjalučkog “Borca”.

U konkurenciji juniora članovi banjalučkog “Borca” zauzeli su prva mjesta u bacanju kladiva Milenko Vasić, u skoku u dalj Nikola Brkić, Boris Dragoljević u trci na 200 metara, Aleksandar Novaković u bacanju kugle i u bacanju diska, a Aleksandar Šešić u troskoku i u bacanju koplja.

Član Atletskog kluba “Pale” Stefan Lazarević bio je prvi u trci na 3.000 metara stipl.

Što se tiče pionirki, prva u trci sa preponama na 80 metara bila je Ana Čolaković sa Sokoca, Jelena Macanović iz Zvornika u trci na 60 metara, a bacanju kugle Tina Bošnjak članica banjalučkog “Borca”.

Najbolja u skoku u vis bila je Slađana Andrić iz Rogatice, u brzom hodanju na 1.000 metara Ana Erkić članica Atletskog kluba “Zvornik”.

Kada je riječ o pionirima, prvo mjesto u trci sa preponama na 80 metara zauzeo je član sokolačkog “Glasinca” Boriša Cvijetić, koji je bio najbolji i u trci na 60 metara, a njegov klupski kolega Mihajlo Memedović bio je prvoplasirani u bacanju koplja.

Ognjen Grujić iz Zvornika osvojio je prvo mjesto u brzom hodanju na 1.000 metara, a Ivan Ćebić iz Rogatice u bacanju kugle, dok je član banjalučkog “Borca” Nikola Gligorević bio najbolji u skoku u vis.

Takmičenje je održano na stadionu na Sokocu u organizaciji Atletskog saveza Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments