Održano Prvenstvo Srpske za starije juniore

0

SOKOLAC – Darko Zarić iz Ateltskog kluba /AK/ “Zvornik” osvojio je zlatnu medalju u discplini na 400 metara sa preponama na Prvenstvu Republike Srpske /RS/ u atletici za starije juniore koje je odražano danas na Sokocu uz učešće 16 klubova sa 100 takmičara. Kod djevojaka u ovoj disciplini prva bila Milica Ožegović iz AK “Borac” iz Banjaluke.


Van konkurencije Petra Jakeljić iz AK “Split” bacila je kladivo 71 metar, što je najbolji ovogodišnji rezultat na svijetu u ovoj konkurenciji.

Boris Dragoljević iz AK “Borac” bio je prvi u trci na 200 metara, dok je Ivana Macanović iz AK “Banjaluka” pobijedila u trci na 200 metara za djevojke.

U hodanju na 3000 metara trijumfovao je Bojan Samardžija iz AK “Pale”, dok je u ovoj disciplini u ženskoj konkurenciji pobijedila Tanja Simeunović iz AK “Slavija” iz Istočnog Sarajeva.

U štafeti četiri puta 400 metara za djevojke prvi je bio AK “Banjaluka”, a kod muškaraca AK “Borac”.U trci na 800 metara najbolji je bio Saša Zirojević iz AK “Velež” iz Nevesinja.

U trci na 800 metara za djevojke prva je bila Jelena Gajić iz AK “Prnjavor”. U trci na 5 000 metara prvi je bio Sreto Krstić iz AK “Glasinac”.

U trci na 3000 metara stipl prvi je bio Miloš Popović AK “Prnjavor”, dok je u trci na 400 metara za djevojke prva bila Svjetlana Graorac iz AK “Banjaluka”.

U trci na 2000 metara stipl najbolja je bila Jovana Popić iz AK “Slavija”, a u trci na 400 metara Boris Dragoljević iz AK “Borac”.

Zoran Borovčanin iz sokolačkog Atletskog kluba “Glasinac” osvojio je zlatnu medalju u skoku u dalj.

U skoku u vis i u skoku u dalj za djevojke prva je bila Nikolija Stanivuković iz AK “Borac”. U troskoku za žene prva bila Nataša Gligorević iz AK “Zvornik”.U bacanju kladiva prvi je bio Marko Malović iz AK “Glasinac”.

U bacanju koplja prva je bila Vanja Spajić iz AK “Leotar” iz Trebinja, dok je u muškoj konkureciji prvi bio Krsto Pajić iz AK “Glasinac”.

U bacanju kugle prvi je bio Aleksandar Vidović iz AK “Borac”,a u bacanju kugle za djevojke prva je bila Jelena Avramović iz AK “Pale”.

U bacnju kladiva za žene prva je bila Stefani Vukajlović iz AK “Borac”, dok je u troskoku prvi bio Zoran Borovčanin iz AK “Glasinac”.

Organizator takmičenja je AK “Glasinac”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments