Održano prvenstvo RS za mlade skijašice i skijaše

0

Pobjednik Otvorenog prvenstva Republike Srpske u veleslalomu na Jahorini u kategoriji starijih djevojčica je Iva Gačić iz Skijaškog kluba /SK/ „Striž“ iz Federacije BiH /FBiH/. Predsjednik Smučarsko-planinarskog društva „Jahorina“ Radenko Pekić rekao je Srni da su drugo i treće mjesto u ovoj kategoriji osvojile Marina Mandušić iz SK „Striž“ i Irina Ćirić iz SK „Jahorina“.


On je naglasio da su danas dodijeljene i medalje najboljim takmičarima iz Republike Srpske, tako da su u ovoj kategoriji za najbolje takmičarke proglašene Irina Ćirić i Željana Nešković iz SK „Jahorina“ i Marija Grgić iz Banjaluke.

Prema njegovim riječima, u kategoriji starijih dječaka prvo mjesto je osvojio Kaid Loknić iz SK „Željezničar“, drugo mjesto Mirza Hasanbegović iz SK „Bjelašnica“ i treće Rašo Jevremović iz SK „Zlatibor“, Srbija.

„Najbolji u Republici Srpskoj je Davor Milanović iz vlaseničkog SK `Igrišta“, dodao je Pekić.

Pekić je naglasio da je u kategoriji mlađih djevojčica prvo mjesto osvojila Dajana Bijaković iz sarajevskog SK „ZOI 84“, dok su za najbolje takmičarke iz Republike Srpske proglašene Maja Rodić i Milica Pekić iz SK „Jahorina“.

On je naveo da je u kategoriji mlađih dječaka prvo mjesto osvojio Mihajlo Đorđević iz SK „Zlatibor“, Srbija, dok su u Republici Srpskoj za najbolje takmičare proglašeni Strahinja Đokanović, Stefan Jakovljević i Ilija Savić, svi iz SK „Jahorina“.

Organizatori Otvorenog prvenstva Srpske u alpskim disciplinama za dječije kategorije su smučarski savezi Republike Srpske i BiH.

Tehnički organizator prvenstva Srpske je Smučarsko planinarsko društvo Jahorina, a trke u veleslalomu održane su na stazi „Olimpijski spust – Prača“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare