Održano predavanje o opasnostima na internetu

0

Inspektori Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo danas su učenicima Osnovne škole „Srbija“ sa Pala održali predavanje o temi „Edukacija djece i odraslih o opasnostima na internetu“. Predavanje se organizuje u okviru projekta „Zaštita djece i odraslih na internetu“, a koji već drugu školsku godinu provodi MUP Republike Srpske.
Portparol CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je Srni da projekat treba da edukuje prije svega djecu, ali i roditelje i prosvjetne radnike o svim opasnostima koje vrebaju na internetu, a kojih najčešće nisu ni svjesni.

„Cilj predavanja je da se djeca nauče kako da prepoznaju opasnosti i zaštite sebe. Želimo da ih uputimo kako da prijave sve sumnjive situacije“, rekla je Tešićeva i dodala da većina djece školskog uzrasta koristi internet a da nisu svjesni posljedica, odnosno da njihove podatke i fotografije mogu drugi da zloupotrebe.

Tešićeva je naglasila da se sa djecom razgovara i o vršnjačkom nasilju i raznim zloupotrebama mobilnim telefonima.

Ona je podsjetila da MUP Republike Srpske jedini u BiH ima formirano posebno Odjeljenje za sprečavanje visokotehnološkog kriminaliteta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare