Održano predavanje o izazovima očinstva

0

ISTOČNO SARAJEVO – Starješina Sabornog hrama u Mostaru protojerej–stavrofor Radivoje Krulj održao je u sali Kulturnog centra u Istočnom Sarajevu predavanje o temi „Otac“, u kojem je govorio o izazovima očinstva.
Krulj, koji je otac šestoro djece, rekao je Srni da je očinstvo uvijek aktuelna tema koja predstavlja veliki izazov, kako biti odgovoran otac i kako ispuniti blagoslov očinstva.

Prema njegovim riječima, očevi moraju znati kako da iscrpe jevanđeljsku naznaku i jevanđeljsko poznanje kako bi sutra bili dobri, odgovorni, pametni i mudri očevi. Jednostavno rečeno: „mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi“. Oni moraju da posvjedoče očinstvo na pravi način, jer ako to ostvare, onda će ispuniti ono za šta su naznačeni.

„Nama se uvijek čini da je nekada bilo lakše i da nije bilo problema sa kakvim se očevi suočavaju danas, ali `svako vijeme nosi svoje breme` i biti otac danas je jednako izazovno kao biti otac nekada, a tako će biti i u budućnosti“, pojasnio je Krulj.

Sinoćnjom besjedom nastavljen je ciklus predavanja u organizaciji Crkvene opštine kotoračke iz Istočne Ilidže i pod pokroviteljstvom nevladine organizacije „Vorld vižn“ i Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare