Održano poetsko veče

0
Održano poetsko veče

ZVORNIK – U zvorničkom Domu omladine održano je poetsko veče na kome su nastupili članovi Udruženja građana „Zvonik“, „ASoglasa“ i Kluba pisaca „Vukovo pero“ iz Loznice.
Predsjednik Udruženja građana „Zvonik“ Novka Rašević rekla je da održavanje poetske večeri postaje tradicija u Zvorniku.

„Na poetskoj večeri nastupaju članovi našeg udruženja koje, između ostalog, pruža podršku porodicama, licima sa problemima mentalnog zdravlja i zajednici“, rekla je Raševićeva.

Ona je navela da Udruženje radi sa ljudima koji imaju problema sa mentalnim zdravljem, njihovim porodicama u pokušaju da se oni resocijaliziju i budu ravnopravni članovi društva.

Raševićeva kaže da su ciljevi Udruženja borba protiv stigme i diskriminiacije, te promocija zdravih stilova života sa ciljem očuvanja mentalnog zdravlja, kao integralnog dijela opšteg zdravlja.

Rukovodilac „ASoglasa“ Dejan Spasojević naglasio je da Udruženje građana „Zvonik“ radi na resocijalizaciji svojih članova i uključuje ih u društvene tokove, pogotovo kulturna dešavanja.

„Mi podržavamo rad ovog udruženja“, rekao je Spasojević i dodao da članovi „ASoglasa“ aktivno učestvuju u ovim manifestacijama, recitujući svoje pjesme i prozne tekstove.

Osnivač i predsjednik Kluba pisaca „Vukovo pero“ iz Loznice LJubomir Rundić rekao je da ovaj klub, koji broji oko 75 članova, daje šansu mladim ljudima da pišu i na poetskim i književnim manifestacijama iskažu to što napišu.

Udruženje građana „Zvonik“ je humanitarnog karaktera, osnovano je u maju 2013. godine. Ima za cilj da pomogne i pruži podršku licima i zajednici kada je riječ o mentalnom zdravlju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments