Održano književno veče

0

MILIĆI – U Milićima je održano književno veče u okviru manifestacije „Julsko- avgustovski dani kulture i sporta“, koju organizuje kompanija „Boksit“.
Svoje stihove sinoć su govorili pjesnici Jovanka Stojčinović Nikolić, Milan Nenadić, Mirko Vuković i Nedeljko Babić.

Portparol kompanije „Boksit“ Jelena Pantić rekla je Srni da je organizovanje pjesničke večeri, u vrijeme kada se u Milićima održava i Druga međunarodna likovna kolonija, pokušaj sinteze dva umjetnička izraza.

Ona je naglasila da ova kompanija od kada postoji nastoji da u Milićima stvori i sadržajan kulturni i duhovni ambijent, ulaganjem u pozorišne predstave, likovne i muzičke smotre i ovakve književne večeri.

Pjesnik iz Novog Sada Milan Nenadić rekao je Srni da je bliskost umjetničkih izraza nešto što je uslovljeno samom prirodom stvaranja i da predstavlja, „u izvesnom smislu, oponašanje i dodvoravanje prirodi ili krađu od nje“.

„Reč je, ipak, od Boga. Umetnost reči sadrži u sebi i muziku i sliku. Slika ne govori, osim onome ko može sam da govori o njoj gledajući je. Tako je nešto slično i sa muzikom“, rekao je Nenadić.

Manifestacija „Julsko-avgustovski dani“, čiji je pokrovitelj i finansijer kompanija „Boksit“, biće završena 15. avgusta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare