Održano finalno takmičenje u pružanju prve pomoći

0

Na Palama je u subotu 20. maja održano finale Republičkog takmičenja podmlatka i omladine Crvenog krsta Republike Srpske iz pružanja prve pomoći, na kojem je učestvovalo 18 ekipa koje su prethodno pobijedile na regionalnim takmičenjima.
Generalni sekretar Crvenog krsta Đoko Mihajlović rekao je da je ovo finalni dio takmičenja u kategoriji podmlatka i omladine iz svih regija, uz realistični prikaz povreda, stanja i oboljenja, koje je prvo provedeno u školama, opštinama, a zatim u regijama.

On je istakao da tri pobjedničke ekipe stiču pravo učešća na takmičenju koje organizuje Društvo Crvenog krsta BiH, a čiji će domaćin biti Crveni krst Republike Srpske.

„Ovo je najbitnije takmičenje, jer se radi o učenju djece da u svakom trenutku mogu da pruže prvu pomoć i spasu nečiji život“, smatra Mihajlović.

U izjavi novinarima, on je napomenuo da je kroz ovo takmičenje prošlo desetine hiljada djece podmlatka i omladine Crvenog krsta.

„Oni će u svojim sredinama obučavati druge. Mnogo je bolje naučiti u ranim danima naučiti spašavanje i samospašavanje, jer je mali broj onih koji mogu da spasu nečiji život“, naglasio je Mihajlović.

On je najavio da će se 14. juna na Jahorini, u organizaciji Crvenog krsta Republike Srpske, obilježiti Svjetski dan dobrovoljnog darivanja na kome će prisustvovati oko 600 davalaca rekordera iz cijele Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare