Održani štraparijada i korida – nagradni fond 10.000 KM

0

SOKOLAC – Na Ravnoj Romaniji kod Sokoca danas je održana štraparijada i korida sa nagradnim fondom od 10.000 KM, a pobjednici u teškoj kategoriji bili su par konja vlasništvo firmi „Drvodeks“ i „Gas petrol“ iz Mrkonjić Grada.
U ovoj kategoriji takmičilo se devet pari konja. Drugo mjesto pripalo je Zeki Ibrišimoviću iz Čelića, a treće Čedomiru Dujdupu iz Laktaša.

Zapremina trupaca koje su konji vukli na stazi dugoj 80 metara bila je 2,50 metra kubna.

U srednjoj kategoriji takmičilo se 11 pari konja, a zapremina trupaca bila je 2,20 metara kubnih.

Prvo mjesto pripalo je Čedomiru Dujdupu, drugoplasirani je bio Nikola Lizdek organizator ove štraparijade, a trećeplasirani Željko Parla, obojica sa Ravne Romanije.

U lakoj kategoriji takmičilo se 15 pari konja, a zapremina trupca bila je 1,50 metara kubnih. Prvo mjesto osvojili su vlasnici para konja braća Kasim i Rasim Mešić iz Čelića, drugo DŽevad Ćatić iz Bugojna, a treći je bio Dušan Lukić iz Drinića.

U koridi je pobijedio bik vlasništvo Dragana Derikonje sa Vučije Luke, u opštini Istočni Stari Grad.

Štraparijadu i koridu posmatralo je 1.500 gledalaca.

Štraparijade su takmičenja konja – samaca i parova u vuči balvana većih i od tri metra kubna. Postoje laka kategorija – konji lakši od 600 kilograma, srednja – od 600 do 1.100 kilograma, te najatraktivnija teška kategorija sa konjima težim od 1,1 tone.

Prva „Štraparijada“ održana je u Driniću 2006. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare