Održani Mačevalački susreti

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu danas su održani Mačevalački susreti na kojima se u disciplinama mač i sablja takmičilo više od 50 učesnika iz BiH, Srbije, Hrvatske i Sjeverne Makedonije.

Na takmičenju su učestvovali domaćin i organizator ovog susreta Mačevalački klub „Romanija“, te klubovi „Vojvodina“, „Split“, „Dmitar Zvonimir“ iz Osijeka, kao i „Valter“ iz Sarajeva, „Banjaluka“ i „Pale“, pa ovaj turnir predstvlja nezvanično prvenstvo BiH u mačevanju.

Predsjednik Mačevalačkog kluba „Romanija“ Marijana Petronić izrazila je zadovoljstvo što je ova sportska manifestacija protekla uspješno.

„Takmičenje je organizovano na tri borilišta po pravilima Svjetske mačevalačke federacije“, rekla je Petronićeva.

Bivši prvak Jugoslavije i svijeta u mačevanju Aleksandar Anastasov iz Sjeverne Makedonije izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da učestvuje na ovom turniru, ističući da su domaćini učinili izuzetan napor da se svi učesnici osjećaju ugodno.

„Još draže mi je što vidim da u BiH ima entuzijasta koji garantuju budućnost mačevalačkog sporta na ovim prostorima. Riječ je o lijepom sportu, lično sam najbolji primjer za to jer radim u mačevanju i takmičim se 62 godine“, rekao je Anastasov.

Druge mačevalačke susrete otvorio je zamjenik načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Slobodan Pajić, a pokrovitelji ovogodišnjih susreta su načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić, Turistička organizacija Jahorina, hotel „Termag“ Jahorina i kompanija „Zlatno zrno“ iz Istočnog Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare