Održani „Dani učeničkih dostignuća“

1

Na Palama je večeras održana tradicionalana školska svečanost „Dani učeničkih dostignuća“ na kojoj su uručena svjedočanstva i Vukove diplome učenicima završnih razreda Osnovne škole „Pale“, kao i zahvalnice javnim ustanovama i institucijama.

Direktor Osnovne škole „Pale“ Aleksandar Rajić istakao je na svečanosti u Kulturnom centru da je deveti razred završilo 98 maturanata, od kojih je sedam nosilaca Vukove diplome, dok je đak generacije Petar Kostić.

„Dani učeničkih dostignuća tradicionalno se obilježavaju u svim školama Republike Srpske, pa tako i na Palama i obično se poklapaju sa dodjelom svjedočanstava. Ovo je posebna generacija koja je nas prosvjetne radnike naučila mnogo čemu i dala nam potpuno novo iskustvo kada je o samom procesu vaspitanja riječ“, istakao je Rajić novinarima.

On je dodao da je škola ove godine ostvarila odlične rezultate u sportu – ženska fudbalska ekipa prvak je u Republici Srpskoj na Malim olimpijskim igrama, a tu su i odlični rezultati ženske odbojkaške ekipa i ekipa u košarci.

Prema njegovim riječima, dodijeljene su nagrade pojedincima, ustanovama koje su pomagale radu škole, a to su opština Pale, nevladina organizacija „Vord vižn“, Udruženje za pomoć omladini i djeci sa posebnim potrebama „Sunce“.

Dobitnik Vukove diplome Sara Samardžić kaže da joj nije bilo teško tokom devetogodišnjeg školovanja, te da je nastupala na mnogim takmičenjima iz fizike i matematike, i da planira da upiše Gimnaziju pri Srednjoškolskom centru „Pale“.

Profesor razredne nastave Suzana Miletić rekla je da su ove godine pripremili adekvatan program za male maturante koji je obuhvatao kratki igrokaz, recitaciju, hor i folklornu grupu podmlatka Srpskog prosvjetno i kulturnog društva „Prosvjeta“.

Osnovnu školu „Pale“ trenutno pohađa oko 800 učenika.

(www.palelive.com / Srna / Foto M.S.)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Ucenicima zelim mnogo srece u nastavku skolovanja, na prvom mjestu da budu zdravi i veseli. A uputio bih niz zamjerki na sinosnju priredbu. Godinama pratim zavrsetak skolovanja nase djece, iz godine u godinu priredbe su bile profesionalno organizovane. Sinoc je tako bilo zbrda i zdola. Tako da su i sami mali maturanti komentarisali. Jedva cekali da napuste salu. Direktor se mogao pobrinuti i da ucenicima uruci prigodne poklone , koji su ostvarili dobre rezultate. Isto tako defile , malih maturanata je bio zbrda zdola, program nikakav. Dosta vise i folklora , pjesme Cujes li me majko Jovanova, pa dajte djeci nesto prilagodjeno njihovom uzrastu. Direktor istice da su djeca trazila takvu proslavu, djeca nisu trazila niti je ko pitao njihove roditelje , nego se to nametnulo.
Zasto djeci nisu podijeljena ranije svjedocanstva, i sta se cekalo?