Održana vaskršnja dječija pijaca

0

Na Gradskoj pijaci Pale na vaskršnjoj dječijoj pijaci svoje ručno rađene proizvode danas su prodavali mališani iz Kluba za djecu „Cvrčak“ i najmlađi članovi paljanskog Kulturno-umjetničkog društva „Mladost“, a prihod od prodaje iskoristiće za organizaciju drugih manifestacija i izleta.

Direktor Gradske pijace Pavle Lonco rekao je da su za ovu priliku napravljene specijalne tezge kako bi mališani mogli što bolje da izlože proizvode, te da je cilj približiti pijacu djeci.

On je napomenuo da Pale 15 godina nisu imale pijacu, a da je ona danas mjesto okupljanja mladih i starih, te za jun najavio još jedan „Noćni market“.

Direktor Kluba za djecu „Cvrčak“ Ivana Savić rekla je da su mališani iz ovog vrtića bili vrlo kreativni i da su radove prodavali po simboličnim cijenama.

„Ova pijaca je značajna za djecu iako oni još ne razumiju da tu zarađuju novac. To im može poslužiti bar da nauče da sabiraju i oduzimaju. S obzirom na to da je prošao Vaskrs, osim za jaja, tematski smo se vezali za proljeće, cvijeće i vesele teme koje trenutno preovladavaju“, navela je Savićeva.

Ona je dodala da će novac od prodaje radova biti utrošen u putovanje vozom do Mostara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments