Održana svečana sjednica povodom Dana opštine

2

Povodom Dana i krsne slave opštine Pale – Uspenja Presvete Bogorodice večeras je na Palama održana svečana sjednica Skupštine opštine /SO/ na kojoj su rezimirani rezultati u prethodnoj godini, te uručena priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima.

Konstatujući da je period između dvije slave obilježila epidemija virusa korona, načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su, uprkos tome, realizovani određeni kapitalni projekti.

On je istakao da je uz disciplinovan odnos stanovništva, ali i predanost vlasti kriza izazvana virusom korona uspješno savladana, te da je opština finansijski stabilna tako da se može razmišljati o nastavku aktivnosti.

„I u narednom periodu namjeravamo da nastavimo sa realizacijom kapitalnih projekata“, poručio je Jugović, posebno izdvajajući izgradnju objekta Fakulteta za fizičku kulturu i sport, policijske uprave i zgrade opštine.

Jugović je dodao da se ne smiju zaboraviti planirana ulaganja u Jahorinu, odnosno izgradnja cjevovoda vrijednosti milion KM za pumpanje vode iz vrela Prače do rezervoara „Mladost“.

„To je jedan od kapitalnih projekata koji će obezbijediti sigurnost snabdijevanja vodom kompletne Jahorine“, objasnio je načelnik Pala.

Govoreći o dobitnicima opštinskih nagrada, tri kolektivne i četiri pojedinačne, Jugović je rekao da su među njima Bolnica „Srbija“ iz Istočnog Sarajeva i Dom zdravlja „Pale“ jer je poseban akcenat stavljen na borbu protiv virusa korona.

Predsjednik SO Pale Damjan Škipina zahvalio je svima koji su svojim angažovanjem doprinijeli razvoju opštine Pale, uključujući i odbornike.

„Odbornička struktura je, iako se radi o relativno mladim ljudima zbog čega je u početku bilo malo skepse, pokazala visok, zavidan nivo odgovornosti i ozbiljnosti u radu i visok nivo demokratskog rada“, ocijenio je Škipina.

On je podsjetio da je SO Pale između dvije slave donijela nekoliko strategija i niz vrlo važnih odluka koje u narednom periodu treba da pokažu rezultate.

Škipina je uručio priznanja dobitnicima nagrada, ističući da su oni odličan primjer da ljudi i kolektivi svojim zalaganjem mogu doprinijeti boljoj sredini i prosperitetu opštine.

SO Pale je kolektivnu nagradu dodijelila i Udruženju sportskih ribolovaca „Bistrica“, dok su dobitnici pojedinačne nagrade Gordana Miletić, Branka Malinić Čugalj, Luka Novosel i Nedeljko Jovanović.

Direktor Bolnice „Srbija“ Nebojša Šešlija zahvalio je u ime dobitnika nagrada, te izrazio zadovoljstvo što je SO Pale prepoznala trud zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi u vrijeme pandemije virusa korona.

„Iza nas je težak period i odgovorili smo zadatku u najvećoj mjeri. Zdravstveni radnici i dalje će davati maksimum u očuvanju zdravlja stanovništva Sarajevsko-romanijske regije“, rekao je Šešlija.

Svečanoj sjednici SO Pale, uz odbornike i dobitnike nagrada, prisustvovali su izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miroslav Vujičić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić, načelnici susjednih opština, kao i direktori preduzeća sa područja opštine.

Prisutnima su pročitane čestitke koje su povodom Dana i krsne slave opštine uputili predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović.

U okviru „Gospojinskih svečanosti“ povodom Dana opštine Pale večeras će na Studentskom trgu na Palama biti održan koncert grupe „Kerber“ iz Niša.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
2 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Dobro je pa malo ko ozbiljno shvata ove propagandne materijale vlasti.

Kad vidim ove „mlade nade“ u prvim redovima, ovi su stari još i dobri