Održana svečana akademija u OŠ „Petar Petrović NJegoš“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Osnovna škola „Petar Petrović NJegoš“ iz Istočne Ilidže proslavila je danas školsku slavu Svetog Savu, priredivši bogat kulturno-umjetnički program.

Direktor škole Zdenka Perendija rekla je novinarima da je ova godina počela veoma dobro, jer je prvi put školska slava proslavljena u fiskulturnoj sali.

„Prostor u fiskulturnoj sali je mnogo veći od onog u kojem smo prethodnih godina proslavljali školsku slavu. Možemo da primimo više gostiju, a i scena je funkcionalnija“, navela je Perendija.

Ona je podsjetila da se škola uselila u novu zgradu 2009. godine, ali da do ove školske godine nisu imali fiskulturnu salu.

„Zahvaljujući Vladi Republike Srpske dobili smo novac za izgradnju i opremanje sale“, rekla je Perendija.

Ona je dodala da se sredstva očekuju ovih dana i da će najkasnije do sredine februara biti postavljena oprema.

Prema njenim riječima, tradicionalnu akademiju posvećenu prvom srpskom prosvjetitelju Svetom Savi pripremili su nastavnici i učenici ove škole.

„U programu su učestvovali članovi dramske, recitatorske i likovne sekcije, te crkveni hor. Svi imamo nekog udjela, kako učenici tako i nastavnici“, rekla je Perendija.

Gosti svečane akademije bili su predstavnici vjerskog, političkog i kulturnog života.

Čin lomljenja slavskog kolača obavio je sveštenik Mladen Mikavica u prisustvu predsjednika Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslava Lučića, te načelnika opštine Istočna Ilidža Marinka Božovića i predsjednika Skupštine opštine Zorana Trapare.

(www.palelive.com/Srna)