Održana svečana akademija povodom 80 godina postojanja FK „Romanija“

0

Sinoć je u sali Kulturnog centra Pale održana svečana akademija povodom proslave 80 godina rada i postojanja najstarijeg sportskog kolektiva u Palama – Fudbalskog kluba Romanija.

Akademiji su prisustvovali brojni gosti, stari i mladi fudbaleri, treneri, članovi uprave, veliki broj preduzetnika i ljudi koji su do sada nesebično pomagali klub.

Veče je posebno upotpunio dokumentarni film „FK Romanija Pale 1934 – 2014“, koji nas je proveo kroz istoriju kluba, od njegovog samog osnivanja do današnjih dana.

Zamjenik načelnika opštine Pale Nenad Vuković je izrazio zadovoljstvo što klub proslavlja jubilej od 80 godina postojanja.

„Želim da se zahvalim svim ljudima koji su učestvovali u organizaciji ove svečanosti jer je jako bitno da se istorija zabilježi. Takođe želim da se zahvalim svima koji su na bilo koji način pomagali FK Romanija i onima koji to čine danas. Fudbal je uz smučarske sportove oduvijek bio jedan od važnijih sportova u Palama. Opština Pale će i u narednom periodu pomagati fudbal i mi ćemo činiti sve što je u našoj moći“, izjavio je u svom obraćanju prisutnima Vuković.

Proslava 80 godina kluba je bila lijepa prilika da član izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske Miloš Glogavac uruči predsjedniku FK Romanija Nenadu Đapiću zlatnu plaketu FSRS povodom jubileja.

„Zadovoljstvo mi je da ispred FSRS večeras uručim zlatnu plaketu klubu za koji me vežu lijepe uspomene. Nadam se da će klub imati kao i mnogo puta do sada snage da prebrodi krizu i da se vrati na mjesto koje mu pripada“, izjavio je Glogovac.

Nenad Đapić je najavio lijepe planove za budućnost i zahvalio svima koji pomažu njihovu realizaciju.

„Postavili smo drugačije ciljeve u radu kako bi ponovo postigli predratni nivo, uslove, rezultate i vratili povjerenje naše zajednice. Drago mi je da je veliki broj privrednika i lokalna zajednica prepoznala naše ciljeve i da nam nesebično pomažu“, obratio se prisutnima predsjednik kluba Nenad Đapić.

Minutom ćutanja je odata počast svim preminulim i poginulim fudbalerima i članovima kluba, a najavljeno je da će uskoro biti otkrivena i spomen ploča poginulim članovima kluba u proteklom ratu.

Akademiju je uljepšala grupa „Peščanik“, izvođenjem nekoliko starih pjesama uz pratnju klavira.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/fk-romanija-svecana-akademija-80-godina/] width=[54] height=[54] title=[Održana svečana akademija povodom 80 postojanja FK „Romanija“] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare