Održana skupština FK Romanija

0

Danas je u sali SO Pale održana sjednica FK Romanija. Sjednici su prisustvovali podpredsjednik fudbalskog saveza BiH Bogdan Čeko i predsjednik FK Slavija i Područnog saveza Sarajevsko-Romanijske regije Dragan Kulina, predstavnici vlasti – predsjednik Skupštine opštine Pale Miroslav Brčkalo i Predrag Vučičević zamjenik predsjednika Skupštine grada Istočno Sarajevo, „veterani“ Romanije, predstavnici kluba i članovi skupštine kao i mediji. Sjednica je trajala puna tri časa i nije završena, o nastavku će javnost biti obavještena.

Uvodne tačke skupštine su se ticale izmjene statuta. Grb FK Romanija je promjenjen. Latinični natpis na štitu je zamjenjen ćiriličnim. Promjenjena je i zaštitna boja. Plavo – bijela je zamjenjena bijelom po uzoru na boje Vihora, kako se Romanija nekada zvala.

Javnosti i prisutnima je predstavljen izvještaj o radu i rezultatima što je svakako propraćeno pohvalama i pozitivnim komentarima. Legenda Romanije, sada profesor fizičkog vaspitanja Nenad Đapić, koji je član skupštine fudbalskog kluba rekao je da je FK Romanija zabilježila perfektne rezultate s obzirom na uslove koje ima. Profesor je skrenuo pažnju upravi kluba na rad na obezbjeđivanju uslova i primarnom cilju, a to je izgradnja još jednog pomoćnog terena sa vještačkom podlogom. – Na pomoćnom terenu Romanije je počela izgradnja dvorane, fudbalski klub za oduzimanje terena nikada nije dobio ni jedne marke, niti bilo kakvu drugu kompenzaciju, zaključio je Đapić.

Prisutnima su predstavljeni projekti i ciljevi koje ima rukovodstvo Romanije. U prilogu objavljujemo projekat izgradnje novog fudbalskog terena i rekonstrukcije postojećeg, koji je radila arhitekta Irena Šljuka. Podsjećamo, FK Romanija ima problem oko rješavanja vlasništva nad zemljištem jer je planirana donacija opštine za rješavanje ovog pitanja ukinuta rebalansom budžeta za 2009, te fudbalski klub ne može da aplicira kod vlade i drugih subjekata za izgradnju terena.

Skupštini se obratio i Dragan Kulina, predsjednik FK Slavija. On je iskoristio priliku da prisutnima predstavi iskustva FK Slavija, koja će svakako biti od značaja našoj „Vučici“. Uspješnu sezonu i uspjehe Romaniji je čestitao i potpredsjednik FS BiH Bogdan Čeko, koji je izrazio zadovoljstvo što su Pale dobile prvoligaša i nadu da će Romanija postati stabilan prvoligaš. On je rekao da je to i njegov cilj jer je vezan za Pale i ovu sredinu.

Nešto žučnija rasprava se povela oko finansijskog izvještaja. FK Romanija je ove godine prema budžetu dobila 55 000 KM, za 600 KM manje nego prošle godine. Uprava je izrazila nezadovoljstvo jer su potrebe kluba mnogo veće. Direktor kluba Predrag Golijanin rekao je da je samo 51 000 KM potrebno da bi se platile sudije, delegati, troškovi učešća u takmičenju i putovanja. – Romanija je učinila iskorak i sada je bilo na opštini da je podrži, međutim mi nismo naišli na razumjevanje. Opština je značajno umanjila sredstva za sport i mi ne možemo biti zadovoljni, rekao je Golijanin. Uprava „Vučice“ je pozvala i ljude iz vlasti da uđu u upravu, da pomognu i da se razrješe špekulacije o tome da je Romanija stranački klub.

Učešće u diskusiji je uzeo i predsjednik SO Pale, Miroslav Brčkalo. Brčkalo je čestitao Romaniji na uspjehu i rekao da je opština suočena sa umanjenjem budžeta zbog svjetske finansijske krize, kao i druge opštine i da shvata nezadovoljstva oko raspodjele budžeta. On je naglasio da će učiniti sve koliko je u njegovoj mogućnosti da pomogne svim sportskim klubovima.

Skupština je prekinuta zbog prekoračenja termina i biće nastavljena.

Projekat: arhitekta Irena Šljuka

www.palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare