Održana škola atletike za djecu

0

SOKOLAC – Na Sokocu je danas održana peta škola atletike koja se realizuje u okviru projekta „Dječija atletika“ Međunarodne asocijacije atletskih federacija /IAAF/ čiji je cilj popularizacija sporta i omasovljenje atletike.

Jedan od asistenata na ovom projektu Vera Mijatović rekla je da se na sokolačkom stadionu „Bara“ na pet poligona takmičilo oko 50 djece.

„Najuspješniji su bili djevojčice i dječaci u `roze grupi` – Jana Đurđić, Emilija Delić, Aleksa Bakmaz, Darija Šobić, Dunja, Matej i Vasilije Elez“, rekla je Mijatovićeva Srni.

Prema njenim riječima, djeca uzrasta od pet do 12 godina podijeljena su u pet grupa, po markerima i bojama sportske opreme.

„Cilj projekta je da djeca zavole sport i atletiku koja bi trebalo mladima da razvije želju za postizanjem uspjeha i takmičarskog duha“, istakla je Mijatovićeva.

Ona je rekla da će najuspješniji mališani biti polaznici škole atletike pri Atletskom klubu „Glasinac“.

„Svi učesnici današnjeg takmičenja dobili su diplome“, rekla je Mijatovićeva.

Mijatovićeva je podsjetila da je rekvizite za poligone bacanja, skokova, sportskih igrica, formula izdržljivosti i prepona na kojima su se grupe takmičile, sokolački Atletski klub „Glasinac“ dobio prije pet godina od Međunarodne asocijacije atletske federacije.

Međunarodna asocijacija atletskih federacija projekat „Dječija atletika“ realizuje u više od 200 zemalja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare