Održana sjednica Organizacije porodica zarobljenih poginulih boraca i nestalih civila

0

SOKOLAC – Dana 18.01.2013 u sali SO Sokolac održana je sjednica Predsjedništva Opštinske organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila.

Povod održavanja sjednice bio je upoznavanje novog rukovodstva opštine Sokolac sa radom ove Organizacije. Sjednici je prisustvovao načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i članovi porodica poginulih, zarobljenih i nestalih boraca.

-Predsjednik ove organizacije Mitra Tabaković, istakla je da je povod održavanja sjednice upoznavanje načelnika sa radom i ciljevima organizacije. Dodala je i to da je prvenstveni cilj ove organizacije očuvanje Republike Srpske, kao i to da se djeca ovih porodica zaposle i stambeno zbrinu. Jedan od bitnijih ciljeva jeste da se pronađu svi nestali borci i da se dostojno sahrane.

Većina pitanja prisutnih na sjednici bilo je vezano za održavanje vojničkog groblja u Knežini i Sokocu, kao i pitanja socijalne situacije porodica ovih kategorija.

U svome obraćanju načelnik Opštine Sokolac, Milovan Bjelica, rekao je da mu je čast što je prisustvovao ovoj sjednici i da se nada da će u zajedničkoj saradnji uspjeti da ostavare što više zajedničkih ciljeva.

„Najbitnije da smo svi opredjeljenja da idemo naprijed, da jačamo našu sredinu, a samim tim jačamo i Republiku Srpsku“- dodao je Bjelica.

Istakao je da i to da sve porodice poginulih, nestalih i zarobljenih civila zaslužuju poštovanje, a naročito žrtve njihovih najbližih koje su položili za Republiku Srpsku.

Na sjednici je dogovoren sastanak djece poginulih boraca sa načelnikom, a sastanak će biti održan do kraja mjeseca januara.

(www.palelive.com / opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare