Održana rasprava na temu „Škola, u okviru svojih mogućnosti, utiče na vaspitanje mladih“

0

Sedmicu koja je u toku, obilježile su aktivnosti Srednjoškolskog centra Pale i Debatnog kluba Pale. U ponedjeljak 20.05. u sali Kulturnog centra Pale održana je druga javna rasprava na temu „Škola, u okviru svojih mogućnosti, utiče na vaspitanje mladih“.

Ova javna rasprava je dio projekta „Svađaju se i tuku oni koji ne znaju da razgovaraju“, čiji je cilj da se kroz različite aktivnosti naši sugrađani upoznaju sa vrijednostima mladih, da ih uvažavaju i podrže u aktivnostima koje cijeloj zajednici donose dobro, da njegujemo svijest o potrebi zalaganja za opšte dobro i ličnog angažovanja u prevazilaženju svega čime se ne možemo ponositi.

Javnoj raspravi prethodila je debata članova Debatnog kluba Pale. Na strani afirmacije debatovali su Marijana Kapuran, Dragana Divljan i Ivana Koroman, a argumentovano im se suprostavio negacijski tim u sastavu Nataša Lizdek, Rajko Pavlović i Saška Andrić. Tajmer je bila Jovana Golijanin. Publika je poslije debate imala priliku da se uključi u raspravu. Na pitanja publike, pored debatanata, odgovarale su profesorice i trenerice debatnog kluba Branka Čugalj i Jelena Ćirić.

Kulturni centar je u srijedu 22.05. bio domaćin još jedne aktivnosti u okviru spomenutog projekta kada su predstavljeni uspjesi Građevinske škole, o kojima ste imali priliku čitati na našem portalu.

(www.palelive.com / NČ)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare