Održana radionica za izradu ručnih radova

0

ROGATICA – Dana 24.09.2013. godine, udruženje Lokalna akciona grupa „Devetak“ organizovalo je radionicu za izradu ručnih radova u sali Skupštine opštine Rogatica.

Radionica je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Osnaživanje žena sa područja LAG-a Devetak“ koji je finansijski podržan od strane Američke ambasade u BiH. Modeli-ručni radovi ovih vrijednih žena biće prezentovani na prodajnoj izložbi koja će biti organizovana u okviru 49. regionalne poljoprivredne izložbe u Rogatici 04. i 05.10.2013. godine. Svi prilozi od prodaje odjevnih predmeta biće donirani za liječenje naših bolesnih sugrađana. Na taj način će žene uključene u ovaj projekat dati svoj skromni doprinos Rogatičanima kojima je pomoć najpotrebnija.

Osim radionica za ručne radove, u okviru pomenutog projekta, predviđene su i radionice za održivo sakupljanje ljekobilja i za proizvodnju grnčarije. Sve projektne aktivnosti odvijaće se na području opština Rogatica, Sokolac i Han Pijesak pošto je to područje koje pokriva „LAG Devetak“.

(www.palelive.com / www.opstinarogatica.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments