Održana radionica samopomoći za svjedoke-žrtve rata

0

SOKOLAC – Na Sokocu je danas održana radionica samopomoći za svjedoke-žrtve rata za regiju Istočno Sarajevo čiji je cilj da se upoznaju o pravima i mjerama zaštite.


Radionicu je organizovala Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine Sokolac čiji je predsjednik Mitra Tabaković rekla Srni da je to dio projekta „Osiguranje pristupa pravdi za svjedoke-žrtve jačanjem postojećih i uspostavljanje novih mreža podrške svjedocima u BiH“.

„Učesnici radionice upoznati su o pravima i načinu ostvarivanja tih prava kada je riječ o svjedočenjima na sudu“, navela je Tabakovićeva i dodala da su na radionici učestvovali predstavnici nevladinih organizacija iz opština sa područja grada Istočno Sarajevo, Višegrada i Rogatice.

Predavač na radionici bila je stručni saradnik za podršku svjedocima iz Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo Marija Pavlović, a razgovarano je i o formiranju grupa samopomoći.

Podršku Centru za edukaciju sudija i tužilaca u Republici Srpskoj u organizovanju seminara svake godine pruža Misija OEBS, i to finansijski i angažovanjem međunarodnih eksperata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare