Održana prezentacija sjemenskog programa

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas održana prezentacija sjemenskog programa i programa zaštite kukuruza i strnih žita Kompanije „Sinđenta“, prilagođenog proizvodnim uslovima u Republici Srpskoj i BiH.

Predstavnik ove kompanije Srđan Nastić rekao je da je današnje druženje zamišljeno u vidu ratarske prezentacije na kojoj je „Sinđenta“ predstavila svoje ratarske proizvode, kako sjemenski program, tako i sredstva za zaštitu bilja, prvenstveno glavne kulture koja se proizvodi u BiH a to je kukuruz, a zatim i strna žita.

„Ono što smo želili da pokažemo je koji je to optimalan proizvod koji mogu uzeti u svoju proizvodnju i da dobiju najbolji rezultat“, rekao je Nastić i dodao da su proizvodi „Sinđenta“ prilagođeni tržištu Republike Srpske i BiH.

On je naglasio da se detaljno ispituje sjemsnki program kroz niz akivnosti. „Imamo određene smjernice za poljoprivredne proizvođače, jer na primjer, ako se radi o hibridu kukuruza, nije svaki kukuruz za svaki tip parcele, za svaku namjenu, za svaku agrotehniku. Dakle, mi to detaljno ispitujemo i trudimo se da to prenesemo poljoprivrednim proizvođačima u Republici Srpskoj i BiH“, naglasio je Nastić.

Organizator prezentacije za poljoprivredne proizvođače i distributere sjemenskog materijala i zaštitnih sredstava je Odjeljenje za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti opštine Zvornik u saradnji sa Kompanijom „Sinđenta“.

Sjedište Kompanije „Sinđenta“ za BiH je u Gradišci.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare