Održana predavanja o sprečavanju vršnjačkog nasilja

0

FOČA – Pripadnici fočanske Policijske uprave održali su danas predavanja o sprečavanju vršnjačkog nasilja u osnovnim školama “Veselin Masleša” u Foči i “Vuk Karadžić” u Višegradu.

Načelnik Odjeljenja policije u Policijskoj upravi Foča Vojislav Krunić naveo je da su u ovoj godini na području ove uprave registrovana dva slučaja vršnjačkog nasilja okarakterisana kao krivična djela, te da su oba počinjena u opštini Višegrad.

“U oba slučaja nasilje se ispoljavalo kroz nanošenje tjelesnih povreda. U jednom slučaju to je bilo nanošenje lakših, a u drugom su, nažalost, jednom djetetu nanesene teže tjelesne povrede”, rekao je Krunić.

Krunić je napomenuo da kampanju “Spriječimo vršanjačko nasilje” Policijska uprava realizuje u okviru projekta “Rad policije u zajednici”.

“Cilj predavanja je da se podigne svijest učenika o značaju sprečavanja vršnjačkog nasilja i njegovog blagovremenog otkrivanja. Ove aktivnosti realizujemo u saradnji sa rukovodstvom i nastavnim osobljem osnovnih škola”, naveo je Krunić.

On je dodao da u se okviru ove kampanje održavaju i okrugli stolovi na kojima učestvuju predstavnici institucija i ustanova kojima je ova oblast primarna, kako bi se zajedničkim radom pristupilo rješavanju problema.

Pedagog u fočanskoj Osnovnoj školi “Veselin Masleša” Sanja Jojić kaže da u ovoj školi, u ovoj godini, nije bilo registrovanih slučajeva vršnjačkog nasilja, čemu su doprinijele i preventivne aktivnosti.

“U okviru projekta Pedagoškog zavoda Republike Srpske `Briga o djeci – zajednička odgovornost i obaveza` sarađujemo sa Policijskom upravom, Centrom za socijalni rad i Domom zdravlja. Organizujemo predavanja, radionice, roditeljske sastanke, te se trudimo da djeci stvorimo bezbjedno i podsticajno okruženje i da djelujemo preventivno”, navela je Jojićeva.

Današnje predavanje za učenike šestih razreda zajedno su održali predstavnici policije i učenici devetih razreda.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments