Održana obuka o upravljanju projektnim ciklusom

0

Na Jahorini je danas, u okviru projekta „Podrška EU institucionalnom jačanju kapaciteta regionalnog i lokalnog ekonomskog razvoja i razvoja malog i srednjeg preduzetništva“ /EURELSMED/, obavljena obuka 24 zaposlena iz organa lokalne uprave sarajevsko-romanijske regije u upravljanju projektnim ciklusom u skladu sa standardima EU. „Cilj obuke je da se radnici lokalne uprave upoznaju sa tehnikama i metodama na pripremi i primjeni projekata prema metodologijom koju zahtijeva EU. Polaznicima je predstavljeno sve od izrade logičke matrice, budžeta, evaluacije i monitoringa projekata“, rekao je Srni koordinator projekta Marko Kakuća.

Osim Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, u projekat su uključeni i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Cilj projekta je da više od 500 lica bude obučeno za bolju pripremu aplikacija za finansiranje projekata od međunarodnih donatorskih organizacija uključujući EU.                 

Današnju obuku u hotelu „Board“ vodili su strani konsultanti, odnosno eksperti za regoinalni lokalni razvoj Pablos Kolijas i Stefanija Popa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare