Održana Konferencija beba

0
Održana Konferencija beba

VLASENICA – U vlaseničkom Domu kulture večeras je održana Konferencija beba, na kojoj su izabrani najmlađa i najstarija beba, te beba sa najviše braće i sestara.

Među pedesetak prijavljenih beba, rođenih između 2016. i 2018. godine, žiri je konstatovao da je najmlađa beba Helena Stanišić, rođena 6. juna, najstarija Marija Gojgolović, rođena 21. jula 2016. godine, dok je Maša Marković, koja ima četiri sestre i tri brata, proglašena bebom sa najviše braće i sestara.

Ove bebe izabrane su za Predsjedništvo konferencije, čiji će mandat trajati do njenog narednog održavanja, a uručeni su im i prigodni pokloni.

U „radnom dijelu“ konferencije organizovano je takmičenje beba u puzanju, ispijanju sokića, roditeljsko umijeće mijenjanja pelena, te popularna igra- muzička stolica.

Pobjednik „puzijade“ bio je Viktor Čalmić, u mijenjanju pelena najbolje se snašao tata Božidar Kurtuma, sokić je najbrže popila Tea Vasiljević, dok je u igri muzička stolica najbolja bila Zorana Ostojić.

Predviđena je i promotivna šetnja ulicama Vlasenice i trka beba, ali su otkazane zbog kiše.

Konferencija je i ove godine organizovana uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i oštinskih vlasti, koji su svim učesnicima obezbijedili poklone.

Načelnik opštine Miroslav Kraljević rekao je novinarima da je zadovoljan zbog toga što su ušli u porodicu opština u kojima se organizuje ova manifestacija.

„Ovo je za nas svečan dan i vjerujem da će ovaj događaj probuditi svijest naših građana, da se okrenu porodici i shvate da je rađanje djeteta nešto najvrijednije što se može desiti čovjeku“, rekao je Kraljević.

On je dodao da Vlada Republike Srpske i opština Vlasenica ulažu značajne napore da osnaže populacionu politiku, te da se mladi ljudi stimulišu na različite načine da rađaju djecu i ostaju ovdje.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare