Održana Javna tribina PDP-a

0

U Palama je sinoć održana Javna tribina PDP-a na kojoj je rukovodstvo stranke sa građanima razgovaralo o ekonomskim i socijalnim pitanjima, te o borbi protiv kriminala i korupcije u Republici Srpkoj.

„Odlazeća vlast ništa ne radi na poboljšanju ekonomskog i socijalnog statusa građana i nema nikakav koncept za borbu protiv kriminala i korupcije. PDP želi prije izborne kampanje da građanima iznese svoj ekonomski program i planove za borbu protiv korupcije“, kaže predsjednik PDP-a Mladen Ivanić i dodaje da će izbori biti održani u oktobru jer vlast nema hrabrosti da raspiše prijevremene izbore.

„Da vlast ima hrabrosti raspisala bi prijevremene izbore i preduprijedila sve probleme. Svuda u svijetu vlast raspisuje prijevremene izbore jer samo vlast ima većinu u Parlamentu da donese takvu odluku. Mi smo im ponudili prijevremene izbore, ali očito je da se oni boje izbora i provjere kod vlastitog naroda. Da je vlast bila pametna raspisala bi prijevremene izbore, jer pitanje je da li građani mogu do oktobra da trpe ovu neimaštinu i bahatu vlast. Mi iz opozicionih partija nemamo namjeru da organizujemo proteste, ali uvjeren sam da će protesta biti“, smatra Ivanić.

„Na predstojećim izborima opozicija će imati zajedničkog kandidata za predsjednika Republike Srpke i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpke. PDP i NDP će imati i zajedničku listu za izbor poslanika za Parlamentarnu skupštinu BiH“, kaže Ivanić i tvrdi da ovo najozbiljniji stepen jedinstva opozicije do sada.

Ivanić je izrazio zadovoljstvo tribinom u Palama jer je kako kaže čuo dosta interesantnih prijedloga, pitanja i sugestija.

„U prethodnom periodu je rađeno dosta na donošenju ekonomske politike, socijalne politike i politike borbe protiv kriminala i korupcije, sa konkretnim mjerama za prevazilaženje teškog stanja u društvu. Tribine se održavaju širom Republike Srpske i mi smo prezadovoljni posjećenošću tribina. Građani imaju mogućnost da predlažu, kritikuju, daju svoje prijedloge i mišljenja. Na ovaj način pokazujemo da ne želimo da samo kritikujemo aktuelni režim, već da dajemo i predlažemo konkretne mjere za prevazilaženje stanja u kojem se nalazi ovo društvo“, izjavio je predsjednik PDP-a Mladen Ivanić

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare