Održana izložba dječijih radova i donatorsko veče

0

Na Palama je večeras u okviru manifestacije „Zdrava porodica – uspješna zajednica“ održana prodajna izložba dječijih radova pod sloganom „Kad se naše ruke slože“ i donatorsko veče, povodom obilježavanja Međunarodnog dana porodice.

Sredstva prikupljena na donatorskoj večeri biće iskorištena za unutrašnje uređenje škole.

Manifestaciju organizuje Udruženje za podršku djeci, omladini i porodici „Klub ideja“ sa Pala u saradnji sa učenicima i nastavnicima Osnovne škole /OŠ/ „Pale“ i uz podršku roditelja.

Direktor OŠ „Pale“ Aleksandar Rajić podsjetio je da su prije tri godine uz pomoć UNDP-a, predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i opštine Pale uspjeli da obnove fasadu i stolariju na školskom objektu.

„Ova manifestacija organizuje se s ciljem pomoći školi i zaokruživanja uspješne zajednice između škole, roditelja i učenika, koji treba da bude u centru pažnje“, rekao je Srni Rajić i dodao da su u okviru ove četvorodnevne manifestacije organizovali nekoliko sličnih akcija.

On je naveo da su, osim izloženih dječijih radova – ručno izrađenih i ukrasnih predmeta, te slika na drvetu i razglednica, u ponudi bili i kolači koje je pravilo oko 60 majki, te naglasio da će sva prikupljena sredstva biti iskorištena za unutrašnje uređenje škole.

„Planiramo da u narednim danima okrečimo školu, nabavimo pedagoška i metodička učila za kabinetsku nastavu, formiramo produženi boravak i rekonstruišemo mokri čvor“, rekao je Rajić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da opština podržava ovu manifestaciju povodom Dana porodice, da je to ono što treba da se njeguje, jer zdrava porodica znači zdravo društvo.

Jugović je zahvalio svima koji su organizovali ovu manifestaciju i učestvovali u prikupljanju novca za obnovu škole, te naglasio da će opština dodijeliti 20.000 KM za sanaciju zajedno sa UNDP-om, da bi učenici imali bolje uslove za rad.

Učiteljica u OŠ „Pale“ Maja Cicović rekla je da je manifestacija počela u utorak, da su na programu bile zajedničke radionice učenika i roditelja, kao i prodajna izložba dječijih radova na šetalištu.

„Ovo organizujemo s ciljem što uspješnije saradnje između porodice i škole za dobrobit djeteta“, navela je Cicovićeva i dodala da su djeca večeras uživala u brojnim kulturno-umjetničkim aktivnostima, a da je gost iznenađenja bio pjesnik Tode Nikoletić.

Zatvaranje manifestacije, uz zajednički program učenika osnovnih škola pod sloganom „Đaci prvaci o porodici“, predviđeno je za sutra u 11.00 časova.

Manifestaciju su podržali i opština Pale, grad Istočno Sarajevo, organizacije „Vorld vižn“ i „Mreža“.

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare