Održana izborna Skupština Boračke organizacije

0

SOKOLAC – Za predsjednika Skupštine Boračke organizacije opštine Sokolac ponovo je izabran Željko Lalić, a za predsjednika ove organizacije Miladin Gašević, na madat od četiri godine.
Na ovoj izbornoj skupštini za predsjednika Odbora porodica poginulig boraca, koji djeluje pri opštinskoj Boračkoj organizaciji, ponovo je izabran Marko Jovanović, a za predsjednika Odbora ratnih vojnih invalida NJego Janković, te 11 članova predsjedništva ove opštinske organizacije.

Za delegate u Skupštini Boračke organizacije Republike Srpske izbarani su Željko Lalić i NJego Janković.

Lalić je rekao Srni da su boračke kategorije nezadovoljne svojim statusom u zajednici i da će predstavnici boračkih organizacija nastojati da to stanje poprave.

„Najveće nezdovoljstvo imamo kod demobilisanih boraca, koji očekuju da dođe do izmjene Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju Republike Srpske, da bi demobilisani borci sa 65 godina koji nemaju 15 godina radnog staža, mogli ostvariti pravo na penziju“, naveo je Lalić.

On je istakao da će boračke kategorije tražiti od Boračke organizacije Republike Srpske da utiče na više nivoe vlasti da se donesu zakoni kojim će biti poboljšan položaj tih kategorija, posebno demobilisanih boraca koji su to i zaslužili.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare