Održana donatorska žurka za obnovu škole

0

Učenici Osnovne škole „Pale“, uz podršku nastavnika i uprave, organizovali su donatorsku žurku „Kad se naše ruke slože“ za obnovu svoje škole.
Ulaznice za sinoćnju žurku, koja je održana u Sportsko-poslovnom centru „Peki“, koštale su pet maraka, a sav novac će biti iskorišten za renoviranje škole.

Odziv je bio odličan i prodato je 1.700 ulaznica, a sredstva su uplatile i paljanske firme i opština Pale.

U programu je učestvovalo 820 učenika, a predstavljena su i učenička postignuća, nakon čega je održana žurka na kojoj je gost bio Bojan Vasković, pjevač Leksington benda.

Direktor OŠ „Pale“ Željko Forcan istakao je da je ova škola najstarija vaspitno-obrazovna ustanova na Palama u koju se dugo nije ulagalo, zbog čega su učenici došli na ideju da na ovaj način pokušaju obezbijediti dio sredstasva za rekonstrukciju.

On je naveo da su ovaj projekat podijelili u više faza, a prva je unapređenje energetske efikasnosti, odnosno adaptacija školske kotlovnice i zamjena dotrajale stolarije za šta je potrebno oko 300.000 KM.

„U prvu fazu uključio se i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je doinirao oko 100.000 KM“, kaže Forcan i dodaje da je u drugoj fazi planirano da bude izgrađena bolja i funkcionalnija fiskulturna sala, jer je postojeća neuslovna.

Vjeroučitelj Aleksandra Srdanović naglasila je da su djeca došla na ovu ideju, jer su vidjela da se godinama ništa ne ulaže u njihovu školu koja je stara 60 godina.

Ona je navela da je za ovaj projekat potrebno oko 1,5 miliona KM, od čega je za prvu fazu potrebno 300.000 KM.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/donatorska-zurka-os-pale-spc-peki-jun-2016/] width=[87] height=[87] title=[Održana donatorska žurka za obnovu škole] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare