Održana akcija dobrovoljnog davanja krvi

0

Omladinski klub Crvenog krsta Pale zajedno sa dobrovoljnim davaocima krvi sa područja ove opštine organizovao je danas akciju dobrovoljnog davanja krvi povodom 14. juna – Svjetskog Dana dobrovoljnih davalaca krvi. “Ova akcija je humana i zahvaljujem se svim dobrovoljnim davaocima, koji su dali krv i koji će je dati. Očekujemo da prikupimo dvadesetak doza krvi pa i više“, rekao je potpredsjednik Crvenog krsta Pale Momo Škiljević.

On je pozvao sve dobrovoljne davaoce sa Pala da se priključe ovoj akciji, dodajući da ova akcija ima simboliku, jer će 25. juna na Jahorini biti održan Četvrti susret dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske, na kojoj se očekuje prisustvo 500 do 600 dobrovoljnih davalaca ove dragocjene tečnosti.

Šef Službe za transfuzijsku medicinu Bolnice Kasindo Mirna Milošević-Ašonja rekla je da u bolnici trenutno ima svih doza krvi i da su njihove zalihe dovoljne, ali da predstoji ljetni period u kome davaoci mnogo manje dolaze u njihovu službu te je zbog toga danas organizovana ova akcija.

Akcija je organizovana u Domu zdravlja na Palama.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=9SKE8RoDdbw&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna / foto: arhiva)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare