Održana 20. redovna sjednica SO Pale

0

Na dvadesetoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Pale usvojen je izvještaj o ostvarenim prihodima za prvih šest mjeseci ove godine u iznosu od oko šest ipo miliona KM i rashodima od oko četiri miliona maraka.

Odbornici su usvojili i informaciju o zdravstvenoj zaštiti stanovništva na području opštine i informaciju u oblasti informisanja i uloge elektronskih medija, kao i njihovom učešću u radu lokalne zajednice. Ukoliko se izuzme predizborna retorika i prepucavanje odbornika pozicije i opozicije ko je i koliko uradio za ovu opštinu u proteklom periodu ipak je usvojen izvještaj o izvršenju budžeta za prvo polugodište, a razmatrana je i informacija o aktivnostima u vezi a nastavkom izgradnje sportsko – poslovnog centra Pale.

Načelnik opštine Pale, Slobodan Savić zadovoljan je realizacijom i prihoda i rashoda iako, kako kaže nisu ostvarena planirana sredstva.

Prema riječima šefa kluba odbornika SNSD- a, Bojana Pejovića priliv sredstava za šest mjeseci je manji za 17% i već se mora razmišljati o rebalansu budžeta za tekuću godinu.

Izgrdanja sportske dvorane na Palama već deset godina je predmet rasprave dogradnje, odnosno završavanja.

Dobra je ideja bila i prije deset godina, kada je zamišljena kao univerzitetsko – sportski centar, medjutim tek sada postoji idejno rješenje samo da se završi sportska dvorana, površine oko 8 000 kvadrata, dok je ukupna površina započete dvorane preko 15 000 kvadrata.

Da li zbog predstojećih izbora ili ličnih uvjerenja odbornika, rasprava o ovoj tački je trajala više časova. Iako, mišljenja nisu usaglašena, infoprmacija je usvojena.

Načelnik odjeljenja za prostorno uredjenje i urbanizam Mladjen Ćeremidžić kaže da je u dvoranu je do sada uloženo 3 700 000 KM, a i zemljište je koštalo milion maraka. Opština trenutno ima dva miliona kreditnih sredstava na raspolaganju, a Grad I.S.je donio odluku da tokom ove i naredne dvije godine iz budžeta obezbijedi po 500 000 KM. Tako, da za završetak sportske dvorane sa tribinom od 200 mjesta, nedostaje još oko milion ipo KM nepokrivenih sredstava, kaže Ćeremidžić.

Usvojen je i prijedlog odluke o pristupanju izradi Urbanističkog plana „Jahorina dva“, dok je sa dnevnog reda povučena tačka o prijedlogu odluke o usvajanju plana parcelacije i urbanističko – tehničkih uslova za izgradnju žičare „Jahorina ekspres“.

(www.palelive.com / RTV IS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare