Održan tradicionalni koncert studenata Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Studenti svih smjerova Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu sinoć su održali tradicionalni godišnji koncert povodom završetka akademske godine, kao i Dana ove visokoškolske ustanove.

Dekan Muzičke akademije Maja Žuža rekla je novinarima da je riječ o tradicionalnom koncertu, kojim na neki način zaokružuju uspješnu akademsku godinu.

Žuža je naglasila da će večeras nastupiti studenti gotovo svih smjerova i klasa vokalno instrumentalnog studijskog programa – Solo pjevanje, Klavir, Harmonika, Violina, Viola, Violončelo, Gitara, Flauta i Klavirski praktikum.

Ona je podsjetila da će sutra Sabornoj crkvi u Sarajevu u 17.00 časova biti upriličen koncert Kamernog hora Muzičke akademije.

„Povodom Dana i krsne slave Muzičke akademije Svetomučenice Teodosije Tirske, u subotu, 11. juna, u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u 9.00 časova biće obavljen slavski obred. Istog dana u 12.00 časova na Muzičkoj akademiji biće organizovana promocija diplomiranih i master muzičara“, naglasila je Žuža.

Maja Stanišić, student prve godine Odsjeka za solo pjevanje u klasi profesora Klaudije Krktoić, rekla je da će večeras izvesti Glukovu opersku ariju „Kefiero momento“.

„Tremu nemam, ali doza odgovornosti uvijek postoji da publika bude zadovoljna i da profesorka bude zadovoljna kako sam dočarala ulogu i otpjevala pjesmu“, rekla je Stanišićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare