Održan tradicionalni koncert KUD „Mladost“ sa Pala

0

Tradicionalni godišnji koncert paljanskog Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ „Mladost“ održan je u okviru „Gospojinskih svečanosti“ povodom Dana opštine Pale – Uspenja Presvete Bogorodice.

Koreograf i umjetnički rukovodilac KUD-a „Mladost“ Mladen Krsman novinarima je rekao da su na koncertu u Kulturnom centru nastupili sve sekcije ovog društva, osim pjetlića koji nastupaju u slavskoj litiji na dan slave, kao i KUD Romanijska vrela iz Mokrog.

„Učestvovali su izvođački ansambl sa folklornim programom, izvorne i pjevačke grupe omladinskog ansambla. Program u trajanju od nekih sat i petnaest minusta, ove godine prilagođen je vremenskim i epidemiološkim uslovima i u tom smislu nadam se da su gledaovci bili zadovoljni“, naglasio je Krsman.

Predsjednik ovog društva Milan Čvoro pojasnio je da ove godine zbog pandemije virusa korona na koncertu nisu nastupili gosti iz drugih zemalja.

„Sama pandemija virusa korona nam je mnogo poremetila u našim aktivnostima, međutim, konsolidovali smo redove i ponovo smo organizovali turneju. Ove godine bili smo na Ohridu. Gostovali smo na festivalu `Razigrani oro`, odakle nosimo lijepe uspomene i iskustva“, naglasio je Čvoro.

On je dodao da KUD „Mladost“ trenutno ima oko 250 članova, najvivši da će na jesen biti vršen upis novih članova.

Dragana Tomić, prvak i solista ansambla KUD-a „Mladost“ rekla je da joj je čast i zadovoljstvo nastupati pred svojom publikom, a posebno jer je riječ o koncertu povodom opštinske slave.

Tomićeva je rekla da se ansambl publici predstavio sa četiri koreografije – igre sa Kosmeta, iz Srbije i Pirota, a omladinski ansambl sa igrama iz Glamoča.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare