Održan „Termag bajk maraton“

0

Na Jahorini je prvi put održana biciklistička trka „Termag bajk maraton“, na kojoj se okupilo oko 130 takmičara, a pobjednici na 43 kilometra su Jovana Crnogorac i Vedad Karić.

Pobjednici biciklističke trke na 25 kilometara su Dejan Gavrić i Milica Klačar koja je istakla da je staza zahtjevna i teška jer je juče padala kiša i otežala uslove, ali je uprkos tome uspjela da ostvari rezultat.

Direktor marketinga hotela „Termag“ Nemanja Vučetić rekao je novinarima da je biciklistička trka takmičare iz četiri zemlje, te je izrazio zadovoljstvo odzivom učesnika.

On je napomenuo da su za današnji događaj obezbijeđene sve potrebne mjere bezbjednosti da bi se spriječilo širenje virusa korona.

„Cilj je promocija Jahorine kao destinacije, a biciklistička trke `Termag bajk maraton` i naredna koju ćemo organizovati krajem septembra – cestovna trka, imaju za cilj da olimpijsku ljepoticu promovišu kao `ciklo` destinaciju“, naglasio je Vučetić.

Vučetić je naglasio da Jahorina ima potencijala za ljetni turizam i pruža lijepe staze kako za planinski maraton tako i za cestovni biciklizam, gdje ljudi uživaju u prelijepoj prirodi koja ih okružuje.

Direktor trke Milan Đapić zadovoljan je postignutim rezultatima, kao i time što su, kako je naveo, impresije učesnika dobre iako su se smijenjivala četiri godišnja doba koja će poslati sliku šta je planina Jahorina.

„Mijenjanje vremenskih prilika je dodatna čar. Ovo je jedinstven maraton u regionu s obzirom na to da je staza od 43 kilometra uspjela da obuhvati tri ski-centra i to Ravnu planinu, Jahorinu i nordijski ski-centar Dvorišta“, objasnio je Đapić.

Ambasador trke, biciklista Ivan Stević prezadovoljan je trkom, te je naglasio kako se trude da Jahorinu predstave u najboljem svjetlu.

Prvi „Termag bajk maraton“ podržali su opština Pale, turističke organizacije Jahorina i Pale, kompanije „Drina osiguranje“, „Beko“, „Petrol BH“ i „Prointer“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare