Održan Svetosavski koncert osnovne muzičke škole

0

ZVORNIK – Osnovna muzička škola u Zvorniku održala je tradicionalni Svetosavski koncert na kojem su učestvovali učenici sa svih odsjeka.Direktor škole LJubiša Popović rekao je sinoć da je nastupilo 28 solista, klavirski duet i gitarski trio, a prvi put od postanka škole predstavili su se i učenici violine.

„U programu je nastupio i gitarski kvartet učenika koji su zavšili Muzičku školu“, dodao je Popović.

Najavljujući da će imati vrlo živu koncertnu aktivnost u ovoj godini, Popović je rekao i da će zvorničkoj Muzičkoj školi u martu gosti biti učenici i nastavnici iz Osnovne muzičke škole u Doboju.

„Prvog dana marta imaćemo goste iz Osnovne muzičke škole u Doboju koji će u Domu omladine održati koncert, a mi ćemo im uzvratiti posjetu u maju. Nadam se da će ovi susreti prerasti u tradiciju“, istakao je Popović.

Osnovna muzička škola u Zvorniku ima ukupno 248 učenika koji pohađaju odsjeke klavir, harmonika, gitara, klarinet, flauta, violin i solo pjevanje.

Popović je naglasio da je broj učenika škole najveći od njenog osnivanja prije 53 godine, i istakako da na odsjeku violine, koji je uveden ove godine, imaju punu klasu od 20 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare