Održan seminar o radu dječijih odjeljenja

0

ZVORNIK – Narodna biblioteka u Zvorniku organizovala je danas za biblioteke na svom matičnom području i za školske biblioteke stručni seminar sa temom „Rad dječijih odjeljenja u okviru narodnih biblioteka“.

Direktorka Narodne biblioteke i muzejske zbirke u Zvorniku Nega Stjepanović rekla je da je cilj seminara uključivanje što većeg broja djece mlađeg uzrasta među korisnike biblioteke.

„Seminar je organizovan kako bismo kolegama iz opštinskih i školskih biblioteka dali neke smjernice o radu sa našim najmlađim sugrađanima“, rekla je Stjepanovićeva.

Ona je istakla da svaka biblioteka na matičnom području zvorničke Narodne biblioteke i muzejske zbirke ima bibliotečku građu za dječije odjeljenje, ali je problem nedostatak prostora.

„Svaka naša biblioteka ima literaturu za djecu, ali je svim bibliotekama na našem matičnom području problem nedostatak prostora gdje bi se zasebno organizovao rad dječijih odjeljenja i u kojem bismo mogli provoditi aktivnosti za djecu, poput radionica i produženog boravka“, rekla je Stjepanovićeva.

Ona je istakla da je uspostavljanje takvih odjeljenja ono na čemu će Narodna biblioteka morati da radi u narednom periodu.

Predavači na seminaru bili su LJiljana Knežević, Miljana Macan i Nevenka Zelenović Jovičić iz Matične biblioteke u Istočnom Sarajevu.

Matično područje Narodne biblioteke i muzejske zbirke u Zvorniku obuhvata biblioteke u Vlasenici, Milićima, Šekovićima, Bratuncu i Srebrenici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare