Održan sastanak predstavnika gradske uprave i Udruženja hotelijera

0

U ponedjeljak 04.05.2015. godine održan je sastanak predstavnika uprave Grada Istočno Sarajevo i Udruženja hotelijera Jahorina. Sastanku su prisustvovali i čelni ljudi Olimpijskog centra, kao i Turističke organizacije Istočnog Sarajeva.

Razgovaralo se o problematici i aktuelnim temama vezanim za naš najveći turistički resurs planinu Jahorinu, gdje su nezaobilazne tačke bile, naplata i raspodjela sredstava po osnovu boravišne takse, organizovanje prevoza prema Jahorini, kao i inspekcijski nadzor.

Nakog višečasovnog sastanka, iznesenih problema i konstruktivne diskusije prisutnih, došlo se i do konkretnih zaključaka koji će u svakom slučaju pomoći u rješavanju određenih problema koja već duže vrijeme tište ugostitelje na Jahorini:

– U roku od 60 dana, potrebno je provesti proceduru vezanu za uključivanje predstavnika Udruženja hotelijera „Jahorina“ u rad Upravnog odbora Turističke organizacije Istočno Sarajevo, te nakon roka ponovo održati sastanak gradonačelnika sa predstavnicima Udruženja hotelijera i Olimpijskog centra Jahorina.

– Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo će Olimpijskom centru, kao i Udruženju hotelijera dostaviti Plan raspodjele finansijskih sredstava prikupljenih od boravišne takse za 2015. godinu, te će se u slučaju potrebe, razmotriti mogućnost realokacije sredstava namjenjenih za sajamske manifestacije, na neke druge aktivnosti koje Udruženje hotelijera i Olimpijski centar predlože, a što bi se potom uputilo Skupštini grada Istočno Sarajevo na razmatranje i usvajanje.

– Povećati inspekcijski nadzor na Jahorini i poboljšati naplativost boravišne takse.

(www.palelive.com / Grad Istočno Sarajevo)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare