Одржан састанак о ЕУ пројекту „Мисија градова“

0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић одржао је данас састанак са шефом кооперација Делегације ЕУ у БиХ Стефаном Елером и представницима Града Сарајева на челу са градоначелницом Бењамином Карић и премијером Кантона Сарајево Нихадом Уком о учешћу ова два града у пројекту ЕУ „Мисија градова“ – 100 климатски неутралних градова до 2030. године.

У саопштењу Градске управе наводи се да је Ћосић изразио задовољство данашњим састанком и разговором о овом пројекту, који је за Источно Сарајево веома значајан, имајући у виду да је `зелени` град, окренут ка здравој животној средини и еколошки прихватљивим моделима развоја, и званично опред‌јељење града исказано кроз Стратегију развоја.

„И наше градске општине иду у том правцу, а најскорији примјер за то су топлана у Источном Новом Сарајеву, која је недавно прешла са мазута, као горива, на гас, те планирани пројекат модернизације система централног гријања у општини Пале“, подсјетио је Ћосић.

Активности у оквиру пројекта „Мисија градова“ ће се односити и на неке друге области, попут заштите животне средине, енергетске ефикасности, управљања јавним превозом, односно све оно гд‌је се може унаприједити квалитет живота људи у Источном Сарајеву.

„Вјерујем да ће овај пројекат показати и да можемо да сарађујемо са колегама из Града Сарајева на пословима који се тичу побољшања живота свих наших становника, на равноправној основи и уважавајући једни друге“, навео је градоначелник Источног Сарајева.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare