Održan Sajam obrazovanja namijenjen budućim srednjoškolcima

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Novom Sarajevu danas je održan Sajam obrazovanja koji se organizuje u okviru projekta „Profesionalna orijentacija kroz obrazovanje“, na kome se predstavilo oko 25 srednjih škola iz grada Istočno Sarajevo i Kantona Sarajevo.
Direktor Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ Branka Kovačević izjavila je novinarima da su na Sajmu obrazovanja, koji je pomogla američka Ambasada u BiH, profesori i učenici srednjih škola predstavili svoje škole učenicima devetih razreda iz Istočnog Sarajeva i Sarajeva.

„Naš osnovni cilj je da budućim srednjoškolcima na jednom mjestu damo što potpunije informacije o strukama i zanimanjima koje mogu da upišu u narednoj školskoj godini“, istakla je Kovačevićeva.

Profesor stručno-teoretske i praktične nastave u Srednjoj školi „28. jun“ iz Istočnog Sarajeva Amela Kobilj rekla je da je današnji sajam odlična prilika da budući srednjoškolci, ali i njihovi roditelji dobiju dodatne informacije o određenim školama i smjerovima.

Ona je naglasila da su srednje tehničke škole dobar izbor, zato što one pružaju mogućnost da učenici nakon maturiranja ostanu u struci i počnu da rade, a mogu i da upišu fakultete i nastave obrazovanje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare