Održan sajam kolekcionara

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas održan 4. Sajam kolekcionara koji je okupio sedam izlagača iz Banjaluke i Zvornika.

Jedan od organizatora Sajma Zoran Ivanović rekao je novinarima da je ovaj skup kao i prethodnih godina plod njegovog i entuzijazma njegovih kolega.

On je istakao da je ovaj sajam, kao jedini iz BiH, ušao u zvanični program sajmova kolekcionara u Srbiji.

“Ove godine imamo manje kolekcionara nego prethodnih godina, ali među izlagačima imamo i šesnaestogodišnjeg Dušana Pejića koji već dvije godine sakuplja starine. Drago nam je da su i mladi zainteresovani za kolekcionarstvo i mi ćemo mu pomoći savjetima”, rekao je Ivanović.

On je naveo da je cilj organizatora i da animiraju sugrađane, da ih zainteresuju za kolekcionarstvo, kao i da onima koji imaju raritete pomognu savjetima u procjenjivanju njihove vrijednosti.

Na današnjem sajmu mogle su se vidjeti stare novčanice, uniforme, oružje, poštanske marke, razne druge starine, ali i registarske oznake čije sakupljanje je, prema Ivanovićevim riječima, veoma rasprostranjen i popularan hobi.

On je ocijenio da je prevashodni cilj Sajma postignut, a to je popularisanje kolekcionarstva, jer je, za razliku od prethodnih godina kada su na ovom sajmu bila samo dva izlagača iz Zvornika, ove godine bilo njih pet.

Na Sajmu je prvi put izlagao Dušan Pejić iz Karakaja kod Zvornika koji je rekao da se za starine zainteresovao tako što je pronašao staru medalju u zemlji.

“To me zainteresovalo da počnem da istražujem oblast kolekcionarstva i sakupljam starine. Imam stvari iz numizmatike, filatelije i ostale antikvitete koje nabavljam i po antikvarnicama u većim gradovima”, rekao je Pejić.

Sajam su organizovali zvornički kolekcionari Zoran Ivanović, Željko Bošnjak, te Ognjen i Tihomir Popić.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.zvornikdanas.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments