Održan Prvi „Jahorinski planinarski maraton“

0

Na Prvom „Jahorinskom maratonu“ održanom 28.08.2011. na Uspenje Presvete Bogorodice prijavilo je se preko 50 takmičara iz Novog Sada, Prijedora, Prnjavora, Bijeljine, Zvornika, Kalinovika, Trnova, Lukavice, Sarajeva i Pala.

Nakon 14 km duge staze 1 „Gornje Pale-Ogorjelica“ 1. mjesto je zauzeo Jasmin Štitkovac iz Sarajeva sa vremenom 1:07:03, a drugo Dragan Pandurević iz Pala sa vremenom 1:07:13. Treći je bio Stefan Lopatić iz Pala 1:20:56, četvrti Bojan Dupjanin iz Sarajeva, a peti Željko Dulić iz Novog Sada.

U konkurenciji juniora do 16 godina su najbolji bili Kosta Šumar iz Pala- 27min, Stefan Lazarević iz Pala i Miloš Rudić iz Pala. Prva u konkurenciji žena je bila Nevenka Zorić iz Bijeljine, a najmlađi učesnik je bila Anja Šljivić iz Pala, sa šest godina i osvojenim 11. mjestom u konkurenciji juniora. Od planinarskih klubova, prisutni su bili: PD Vilina Vodica – Novi Sad, PD Majevica Bijeljina, PD Mladost Zvornik, PD Lelija Kalinovik, PD Treskavica Trnovo, PD Trebević Istočno Sarajevo i PD Javorina Pale.

Start Velikog maratona koji je počeo u 11:30 h je bio kod starog željezničkog mosta u Gornjim Palama na visini od 870 m, a cilj kod hotela Bistrica na visini 1600 m. Ključne tačke na stazi su selo Gornje Pale, Bijele Stijene, Saračevo polje, Dugo polje, Ispust, staza Skočine, Hotel Jahorina i Hotel Bistrica. Ukupno 8 kontrolnih tački se nalazilo između starta i cilja maratona, na kojima su se nalazile pored kontrolora i mobilne ekipe Doma zdravlja Pale, saniteta Crvenog krsta Pale i Gorske službe spasavanja Jahorina.

Start Malog maratona u konkurenciji do 16. godina je označen u 12 sati na stazi „Gradina“ oko starog grada Pala u dužini od 3 km.

Održavanjem Prvog Jahorinskog planinarskog maratona zvanično je otvorena planinarska staza 1 „Gornje Pale – Ogorjelica“ dužine 16 km, na kojoj su članovi PD „Javorina“ i drugi volonteri radili unazad dvije godine, od maja 2010-te uz tehničku pomoć Olimpijskog centra i Hotela Bistrica. Zvanično otvorenje sve tri staze na Ravnoj planini i Jahorini ukupne dužine 39 km će da se desi na Drugom Jahorinskom planinarskom maratonu, najavljenom za 28.08.2012. godine na kojem očekujemo i goste iz međunarodnih planinarskih organizacija poput UIAA, svjetske planinarske asocijacije i RMF-a Ruske planinarske federacije.

Sponzori i pokrovitelji Jahorinskog planinarskog maratona su:

Generalni pokrovitelj: Olimpijski centar Jahorina i Hotel Bistrica, generalni sponzor: Kompanija Majneks i hotel Termag; srebrni sponzor: kompanija  Galeb Internacional i hotel Vučko, bronzani sponzor: kompanija Santing Pale; Slatki sponzori maratona su: Slastičarna Sidnej Pale i Bartula Sokolac, Tehnički sponzor: Kulturni centar Pale, medijski sponzor RTRS i RTV Istočno Sarajevo, Sponzor proslave maratona: Mesara Tadić Pale, Sponzor velikog banera: kompanija „Rol“ Pale, sponzor prevoza organizatora i takmičara: „Rajska ptica“ Pale i turistička agencija „Tavor“ Pale.

Zahvaljujemo se institucijama i službama koje su obezbeđivali maraton: Gorska služba spasavanja Jahorina, Dom Zdravlja Pale, Crveni Krst Pale.

Mladen Lukić
Predsjednik OO Jahorinskog planinarskog maratona; predsjednik PD „Javorina“ Pale

Fotografije:

P8280024.JPG



P8280048~0.JPG

P8280093.JPG

P8280111.JPG

P8280113.JPG

P8280153.JPG

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare